lila


hihi
Wednesday, 2 August 2017
http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/2906/2906052.png

;)
It's War.
Sunday, 11 March 2012
ey no bukannya it's war~ mblaq. (tapi nak promote gak ah ; http://www.youtube.com/watch?v=AmnH2RZ3VB8 , wey best weyy)

hahah sejak kecik, dari tadika ke sekolah rendah, tak penah o ada masalah sebegini rupa :O
paling dahsyat pung sebab tak tahan dgn kawan yg annoying. tu je.

tapi sejak masuk sekolah menengah? ey masalah sesama batch, dgn senior and now sesama kelas.

well ni pasal budak A *bkn nama sebenar*, dia pandai, kaya, lawa, netball, baik (?) idk :D
but well dia manusia biasa, ada kala dia baik (oh wow yeay) ada kalanya dia. . .  *kurang* baik. . (?)
sama mcm saya :D

and then ada satu konflik. . . as she's a leader.

dia takda pung buat masalah ngan aku but. . . well i found she's wrong in this case so aku pung kutuk dia.
then. . . bila pikir2 balik, via maturity and akal fikiran, i shouldn't do that, kan?

she made no mistake la to me, tp biasalar manusia, mengutuk itu seronok (?) :D
tp dia kawan aku. . and she was nice to me, so aku pung rasa bersalah.

and skrg ni tgh cuti. . . bdk2 anti A pun mengutuk di laman sosial Facebook dan aku pun join (?).

but aku rasa bersalah aku pung delete komen aku and decided utk tarik diri from this ' war '.

then. . . pihak A pung start juga membuat setatus setatus:

yg ni status A, tak sure ar pasal ape, tp rasanya pasal kitorg dah.


yg ni tau ar pasal ' war ' tu tp tak sure ar kalau pasal status kitorg ke tak. but memandangkan mcm kitorg je yg mgutuk kat fb tu, aku terasa ar.
#p/s: argh, lupa nak censored kan dp, but nvm.

and so, im here tellin sesape yg membaca, (takut ada yg salah faham)

saya tarik diri dari war ini kerana saya bersalah bukan kerana saya cuak.

okay dah bye :D nak gi mandi. me so busuk HAH.


Labels:

Macamana nak benarkan orang lain post kat blog korg ;)
Thursday, 15 December 2011
k first korg pergi kat dashboard, tekan settings, pastu tekan permission then korg invite lah kwn2 korg (insert email diorg) utk post kat wall korg :)
Ani, Fairuz, Seha, Unim :D
kepada nama2 yg disebutkan di atas, korg boleh post apa2 jee kat my blog ni and blog lagi satu ; tumblrr.blogspot.com

kita dah hantar invitation kat email korg, so korg kena bukak acc email korg, tkn link yg dia kasi :D

oh btw kalau nak post kat tumblrr.blogspot.com tu, post pics or quotes of GIFs je tau ;)
problem betullah -.-
well, semalam (14/12/11) my blog ada problem, so made another blog coz igtkan blog 1st tu yg bermasalah.
then saya duplicate bulat2 balik, tgk2 ada jugak problem tuu.

so kiranya saya ada two blogs - first blog - kedebaboomm.blogspot.com and second blog - kedebabooommmm.blogspot.com

then saya fed up, saya log out, my bro pakai laptop. then lama2 sikit, bila saya log in balik prob tu dah okay ! ;)

so sekarang ni, saya dah tukar yg kedebaboomm.blogspot.com tu jadi tumblrr.blogspot.com
yg kedebabooommmm.blogspot.com jadi kedebaboomm.blogspot.com.

faham2 sendirilah ye, maksudnya sapa yg dah follow blog ni sblm ni, kira follow blog TUMBLRR tu, so kalau boleh follow la blog ni ye ~~~ ;)

Labels: ,

71: into the fire ♥
Wednesday, 14 December 2011
k ada orang suruh saya tgk satu movie ni.


71: into the fire :)
tekan " CC " for english sub.


cerita ni pasal peperangan between North Korea and South Korea. happy ending, almost cry huuu.
oh btw T.O.P [BigBang] pun berlakon ! ah well watak utama gituu.
just nak bgitau, in the middle of somewhere tgh perang2 tu, pergh sub dia lost its track -.- so paham2 kan lah. ala, bukan korg kpop keee.


hmm, kalau nak tgk kat youtube, ni linknya : http://www.youtube.com/watch?v=p8XtRIHj9yQ.



enjoy ! :)

Labels:

mana satu yg betul ni . .
time tu tgh facebooking en, chat ngan Fairuz.
pastu tetiba dia kata "sape Tengku Sophia yg diorg kecoh2 kat batch sbp sbpi tu?"
i was like " heh? sape tu? manela tau.."

then dia kasi link:
http://twitter.com/#!/tengkusophia

bila baca tu i was like :















then few days later (hari ni) ada plak org post link baru. diorg kata nilah Tengku Sophia yg sebenarnya :
http://twitter.com/#!/imtengkusophia

pastu baca, i was like :












tengkusophia (yg tak baik tu) kata dia yg real, tp imtengkusophia (yg tak jahat tu) pun kata dia real. so, tye la fairuz. dia pun kata taktau. ntah laa taktau mana yg betul.














so i decided to sign up the twitter. kalau nak follow, followlaa hee http://twitter.com/#!/syazzzzz.



pastu fairuz kasi lagi link lagi. fairuz kata dia ada tiga acc :http://twitter.com/#!/tengku_sophia.
i was like :












then i decided to just . . . ignore these things. after all, i've tweet Tengku Sophia (the not nice one).
so i will let her be. bukannya tak kisah Islam kena kutuk and kena hina, but it is soo confusing, takut hacker je yg  tak baik tu, so saya serahkan jelaa pada Tuhan.

Labels: , ,


OLDER